Gemeente Heerhugowaard

Je bent jong en je wilt wat. De gemeente Heerhugowaard benaderde Postcards to the Moon om mee te denken hoe jongeren uit Heerhugowaard meer bij de gemeentelijke politiek betrokken konden worden. Samen met hen kwam Lindsey al snel tot een spannend concept voor een online vlogwedstrijd, waarbij jongeren door het insturen van een vlog mee konden beslissen over de toekomst van hun gemeente. Postcards to the Moon coördineerde o.a. de nieuwe website en bouwde de online community. Ook het PR-traject was in handen van Postcards to the Moon, wat in totaal €93.259 aan PR-waarde opleverde in diverse regionale media. 

 

De finale werd vormgegeven als muziekevenement, waarbij naast artiesten als Lange Frans ook een inhoudelijk debat plaatsvond met de jongeren. Samen met stand-up comedian Mark Waumans verzorgde Lindsey de presentatie. De stellingen waarover gedebatteerd werd, werden ingeleid door een vlog van Postcards to the Moon. 

Met een uniek concept, een op maat gemaakte website, pakkende teksten, diverse teaser video’s, social media strategie, een sterk communicatieplan, het bouwen van een online community voor jongeren, live presentatie tijdens de finale, een pers traject en het geven van een vlogtraining aan de raadsleden van de gemeente Heerhugowaard, heeft Postcards to the Moon het project gecoördineerd, deels aangestuurd én zorg gedragen voor de gehele content en alle bijbehorende communicatie uitingen. Dat het Vlogfestival een groot succes was, werd nog eens benadrukt doordat de gemeente Amsterdam het concept kort daarna overnam.