het Gehandicapte Kind

Als senior PR en campagne specialist a.i. droeg Lin de eindverantwoordelijkheid voor o.a. de eerste editie van ‘de week van het Gehandicapte Kind’. Ze zette snel en efficiënt een media strategie en PR-traject uit en stuurde daarbij diverse bureaus en creatieve teams aan. Haar kracht en focus hierbij lag op zowel het bedenken van creatieve ideeën als het ontwikkelen van communicatie activiteiten. Dit in combinatie met haar sterke gevoel voor copy en (stilstaand en bewegend) beeld, maakte dat de zichtbaarheid van dit merk een stevige impuls kreeg.  

 

De resultaten waren boven alle verwachtingen. Tier-1 media als o.a. het NOS journaal, Jeugdjournaal. NPO Radio 1, Zapp Live, 5 uur show, Hart van Nederland, Koffietijd, Telegraaf en AD besteedde uitgebreid aandacht aan de week van het Gehandicapte Kind. In het totaal verschenen er 52 RTV items, 24 print artikelen en 39 online publicaties over het onderwerp. Dit komt neer op een totaal bereik van 26.566.122 en een PR-waarde van € 785.562.86. 

Na afloop van ‘de week van het Gehandicapte Kind’ zorgde Lin ervoor dat er ook in andere TV-programma’s aandacht werd besteed aan eenzaamheid onder kinderen met een handicap. Ze arrangeerde samen met de redacties de insteek en invulling van diverse items. Daarnaast was zij verantwoordelijk voor het project: Bijzondere Eredivisie, waar voetbaltalent met een beperking de kans krijgt om voor een betaald voetbalclub te spelen. Verder ontwikkelde ze toekomstige zichtbaarheidscampagnes, nieuwsbrieven, persberichten en content voor de website van het Gehandicapte Kind. Omdat geen kind zonder vriendje mag zitten. 

Tijdens de diverse 'Samen schaatsen' clinics die door het land werden georganiseerd ben ik na de eerdere a.i. opdracht als contentcreator en media director aangesloten geweest bij Stichting het Gehandicapte Kind. Postcards to the Moon produceerde een video voor de 'Samen schaatsen' Elfsteden tour, waarbij kinderen met en zonder beperking samen ijspret konden beleven met behulp van een frame. Naast script, redactie, regie en camerawerk, kwam ook de begeleiding van de kinderambassadeurs voor deze video vanuit Postcards to the Moon.