Reiswerk

Veel opdrachtgevers van Postcards to the Moon hebben een connectie met de reiswereld. Reiswerk was daar als klant een prachtige aanvulling op. Gedurende 6 maanden versterkte ik het Reiswerk-team als Manager Communicatie & Marketing a.i. en in de laatste 3 maanden kwam daar de rol van Campagne Manager bij. Op het kantoor, dat we deelden met de ANVR, kwam er niet alleen een invloedrijke arbeidsmarktcampagne tot stand van concept tot implementatie, ook maakte Postcards to the Moon contentstrategieën, blogs, interviews, nieuwsbrieven, persberichten en socials over o.a. de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, HR Expertmeetings, vacatures in de reiswereld, de nieuwe CAO reisbranche en Travel College. 

 

De arbeidsmarktcampagne

De gehele reiswereld wachtte met smarkt op een impactvolle arbeidsmarktcampagne, waarbij jongeren werden aangemoedigd om te komen werken in de reisbranche. Postcards to the Moon combineerde haar jarenlange kennis van de markt met de ervaring in creatieve conceptontwikkeling om tot een eigentijdse arbeidsmarktcampagne te komen. 

Door middel van een interactieve video, die organisch en betaald werd ingezet op de socials, werden de aandacht en interesse van jongeren actief gewekt. De doelgroep werd vanuit hun eigen belevingswereld op een persoonlijke manier aangesproken. De fun-factor om de vragen in de interactieve video te beantwoorden en er zo achter te komen welke baan in de reiswereld het best past, zorgde ervoor dat veel jongeren de video geheel doorliepen en hun e-mail adres achterlieten. Op die manier konden ze ook in de toekomst benaderd worden voor soortgelijke marketingsdoeleinden. 

Postcards to the Moon verzorgde ook zes interviews met diverse reisbedrijven, waarbij jongeren in uiteenlopende functies vertelde over hun baan. Zowel de zakelijke branche als bedrijven met een focus op de consument waren vertegenwoordigd. Ook deze content werd betaald en organisch verspreid. 

 

Resultaten

Dat de content impact maakte is zeker: zelfs tijdens het sporten werd ik herkend door jongeren die de interactieve video voorbij hadden zien komen op Instagram. Ik werd uitgenodigd door diverse hogescholen om te komen spreken over de campagne en binnen de reiswereld werd de campagne volop gedeeld en gebruikt. De interactieve video is nog steeds te zien op: https://www.baanindereiswereld.nl