Vakantiebeurs

Als allround content specialist bij Jaarbeurs Utrecht was Lin 6 maand (a.i.) verantwoordelijk de projecten: Vakantiebeurs, Travel Congress, Vakdag Vakantiebeurs en het Jaarbeurs Magazine. De werkzaamheden bestonden o.a. uit web-redactie, nieuwsbrieven, redactie van advertorials, (eind)redactie magazine, social media contentstrategie (Facebook, LinkedIn en Instagram), maken van posts, begeleiding van sprekervideo's Travel Congress, merkbeleving, productie van video content (concept tot productie videoreeks), live storycatching voor Facebook en Instagram tijdens het Travel Congress, strategische content evaluatie en het conceptueel meedenken over de optimalisatie van het event. 

 

De Vakantiebeurs is het grootste reisevenement van Nederland. De doelstelling was om, met een beursdag minder én de helft mankracht vanwege de marketing transformatie (reorganisatie), alsnog de magische grens van 100.000 bezoekers te halen. Het aanboren van (jonge) nieuwe bezoekers via social media was om deze reden extreem belangrijk. Bij de afsluiting van de beurs stond de teller op 103.312 bezoekers! Maar liefst 23% van de bezoekers had de Vakantiebeurs voor het eerst bezocht. 20% van het totale aantal bezoekers was 35 jaar of jonger.  

 

De Facebook community is in de aanloop naar het event gegroeid. Voor de start van de social campagne stond de teller op: 16.312 volgers. Na de campagne was dit aantal gestegen naar 17.652. Een organische groei van 1.340 volgers. De instagram community bestond uit minder dan duizend volgers en is organisch verdubbeld tot 1.795 volgers. 

 

De Vakantiebeurs had als doel de jonge doelgroep te bereiken en heeft het advies om o.a. hiervoor video in te zetten opgevolgd. Op basis van de belangrijkste segmenten: ontdek, beleven, samen en zien, heb ik hiervoor concepten uitgewerkt. De video’s worden in de toekomst ingezet ter promotie van de editie in 2020. Een van de video’s is tijdens de Vakantiebeurs 2019 live gegaan (bij wijze van test). Het totale bereik van deze online Vakantiebeurs video na veertien dagen was 174.144. Het aantal weergaven 213.989.