Wat heeft de maan met storytelling te maken?

Auteur Lindsey van Loon

Aug 2020

Op 21 juli 1969 zet astronaut Neil Armstrong zijn linkervoet op het stoffige maanoppervlak. Onderaan de ladder van de Apollo 11 sprak hij de iconische woorden: "That's one small step for man, one giant leap for mankind." Vijftig jaar later ben jij terecht gekomen op deze blog. Misschien omdat je advies nodig hebt op het gebied van communicatie, omdat je een storyteller zoekt, iemand die jouw verhaal in tekst en beeld relevant kan maken voor de doelgroep. De vraag die mij het meest wordt gesteld? Waar komt de naam van je bedrijf vandaan? Ik ben geen Neil deGrasse Tyson, maar dat mysterie kan oplossen! 

 

Traagschuim, het zuiveren van drinkwater en het vriesdrogen van voedsel hebben we allemaal te danken aan onze maanmissies. Waar we nog meer niet bij stil staan is dat de ontwikkeling van de ruimtevaart, dankzij de komst van satellieten, de basis is voor onze hedendaagse communicatiemiddelen. Tesla-topman Elan Musk en Amazone-baas Jeff Bezos strijden om de titel wie als eerste commerciële bedrijf op de maan zal landen. De ouderwetse postkaart staat in alle opzichten haaks op de razendsnelle evolutie die we doormaken in onze communicatiemogelijkheden. Kreeg je vroerger een kaart uit Australië, dan had je daar niet alleen maanden op gewacht, het hele dorp had het erover. 

 

Think about it. Dat is toch de winnende combinatie? Een boodschap die mensen bijeen brengt, die reuring veroorzaakt en zich als een lopend vuurtje verspreid (viraal zoals we dat tegenwoordig noemen). Tekst en beeld die de persoonlijke uitstraling behoud, waar zichtbaar tijd en aandacht aan besteed is, maar waarbij afstand of technologie geen beperking meer vormt. Moderne communicatie zonder dat stukje oud elan te verliezen. The best of both worlds!    

Voeg een opmerking toe

beschermd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden
Annuleren